El Congrés dels diputats admet a tràmit la prohibició de les prospeccions petrolieres

30
Vicent Marí, en la seva compareixença al Congrés

Avui s’ha aprovat al Congrés dels Diputats amb el suport de tots els grups polítics i l’abstenció de Vox, la tramitació del projecte de llei impulsat des de Balears per a prohibir les prospeccions petrolieres en les aigües espanyoles del Mediterrani.

Els diputats, Miguel Jerez (PP) i Sofia Hernanz (PSOE), han recordat que no és la primera vegada que aquesta proposta es porta al Congrés, però fins ara no s’havia aconseguit aprovar-la per a fer-la arribar al debat parlamentari.

Per la seva part el president del Consell d’Eivissa i diputat en el Parlament balear, Vicent Marí, també ha intervingut per a destacar la unanimitat que hi ha a les illes en el rebuig les prospeccions i el risc que suposen per a l’economia de les illes, basada principalment en el turisme.

Marí ha recordat que més de 20.000 persones van sortir al carrer a Eivissa en una manifestació històrica per a demanar el cessament de les prospeccions i més de 128.000 van signar per a adherir-se a aquesta petició.

Cal recordar que el cessament definitiu de la cerca d’hidrocarburs s’havia inclòs també en el projecte de llei de canvi climàtic, que actualment es troba en fase de ponència parlamentària i també podria servir com a eina per a avançar cap a un Mediterrani lliure de prospeccions petrolieres.