El Consell atura les obres de Pacha a la discoteca Tipic per no disposar de llicència

545

El Grup Pacha es va fer el passat any amb el Tipic, establiment d’oci nocturn obert fa més de 50 anys i un dels dos únics que disposen de llicència de discoteca a Formentera. El fons de capital d’inversió Trilantic Europe, actual propietari de la marca Pacha va abonar 1,4 milions d’euros a tres socis establerts a Formentera i que feia poc que havien comprat la sala als hereus del fundador de la discoteca, Bartomeu Ferrer “Bartolo des Tipic” i alcalde de Formentera entre 1987 i 1989. Els seus hereus van estar gestionant la sala fins a l’estiu de 2019.
El passat mes de febrer la Policia Local va detectar que s’estaven executant obres sense llicència en les instal·lacions de la discoteca i el Consell va emetre un decret per paralitzar les feines. Al mes d’abril, la Policia Local va constatar que les obres no s’havien aturat, el que va motivar un nou decret, que paralitzava les obres i ordenava el precinte de l’establiment, a més d’iniciar un expedient sancionador.
L’aturada de les obres significa que aquestes no es podran reprendre ni aconseguint el permís, fins al mes d’octubre, ja que la discoteca es troba en zona urbana i la normativa prohibeix obres majors a partir de l’1 de maig.
Desembarcament de Pacha
La compra del Tipic, forma part de les inversions de Pacha a Formentera que van començar amb l’antic restaurant i apartaments des Arenals, ara convertits en Casa Pacha, un establiment de luxe i que ja fou objecte d’una intervenció de Costes per reformes sense permís.
Les obres de l’antic Caminito també aturades
El que fins a l’any passat vam conèixer com Restaurant Caminito, s’està convertint en un local de sopar espectacle, a l’estil del Lio d’Eivissa sota la batuta de l’expropiatori de PachaRicardo Urgell i els dos empresaris illencs, Stefano Trigo i Juanma Costa.
La Policia Local també ha aturat les obres que s’estaven duent a terme sense llicència en aquest establiment, tot i que en aquest cas no ha calgut el seu precinte.