El Consell de Formentera contractarà 27 persones a l’atur

61

L’Àrea d’Emprenedoria i Desenvolupament Local del Consell contractarà aquest hivern a 27 persones aturades mitjançant el programa SOIB Reactiva.
Aquesta contractació es farà en dos torns i tindrà una durada de quatre mesos.
En el primer torn se seleccionaran 16 persones i està previst que comencin a treballar aquest mateix mes de desembre; el segon torn s’iniciarà al febrer. Així, les persones interessades s’hauran d’inscriure en el web del SOIB: https://soib.es/es/soib-reactiva/
La consellera d’Emprenedoria, Ana Juan, assenyala que aquesta convocatòria «neix amb l’objectiu de millorar l’ocupació laboral a l’illa i confiam que sigui molt profitosa per la gent que no ha pogut treballar durant la temporada per la crisi de la covid». Juan ha desitjat que «la feina conjunta entre SOIB i Consell pugui donar resposta al problema de l’atur, sobretot als menors de 30 anys i les persones aturades de llarga durada».

En la primera convocatòria se seleccionaran els següents perfils:
-6 places d’auxiliars administratius per a joves desocupats, menors de 30 anys i inscrits en el Sistema Nacional de Garantida Juvenil.
-3 places de netejadors/res per a persones aturades de llarga durada de 30 anys o més.
-4 places d’auxiliars d’informació i 3 operaris de brigada per a persones aturades de 30 anys o més, inscrites un mínim de 3 mesos com a desocupats al SOIB o amb una durada inferior en el cas d’un expedient d’ERTO.

Aquesta convocatòria, amb un pressupost per a Formentera de 225.810,44 euros, ha estat promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS). També forma part del Pla de Xoc per a l’Ocupació presentat la setmana passada a l’illa, que suposarà una inversió a Formentera de 470.000 euros entre el 2020 i el 2021 i beneficiarà de manera directa 175 persones.