El Consell demana poder participar en les decisions de la desescalada

23

El Consell de Formentera ha sol·licitat aquest dimecres al Govern que les decisions de les autoritats sanitàries sobre la desescalada siguin consensuades amb la institució i el sector empresarial local perquè, segons al·leguen, són ells els qui han d’aplicar aquestes restriccions.

Així mateix, s’ha demanat poder disposar a Formentera d’un hotel pont per a casos de turistes amb Covid.
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern, Iago Negueruela, ha explicat, que esperen signar aviat un conveni amb el Ministeri d’Hisenda dotat amb 855 milions per a atorgar ajudes directes a empreses de les Illes.

Negueruela, i la directora general de Turisme, Rosana Morillo, s’ha reunit a Formentera amb la presidenta del Consell Alejandra Ferrer i la vicepresidenta, Ana Juan, així com amb patronals de l’Illa. En la trobada s’ha abordat també com millorar les sinergies en matèria de promoció turística.

Entre altres qüestions, Ferrer ha reiterat la necessitat de treballar en un full de ruta per a iniciar la temporada i els possibles canvis que es produeixin a partir del 9 de maig, quan finalitzi l’estat d’alarma. El Consell ha lliurat a Negueruela el seu Pla de Reactivació Turística, aprovat per unanimitat i que inclou mesures sanitàries, de control o de promoció i model turístic.

També s’ha expressat al conseller la necessitat d’organitzar espais per a realitzar proves de Covid a totes les persones que requereixin una prova a l’hora de viatjar i perquè també els empresaris i treballadors puguin sotmetre’s a test periòdics. En aquest sentit, Consell i patronals han demanat al conseller ajuda per a donar resposta a les mesures sanitàries que sol·licitin els països emissors de turistes.

Des del Consell han avançat que ja han contactat amb empreses especialitzades en aquesta mena de proves, com PCR o antígens, perquè presentin una possible oferta de servei i que el preu dels tests sigui igual que en altres territoris.

En la reunió, Ferrer ha plantejat les característiques específiques de Formentera, sol·licitant que es tractin per separat els positius registrats en turistes i en residents.