El Consell demana proves per als desplaçaments entre illes

116
Test d'antigens

La presidenta de la institució insular ha fet arribar una carta a la presidenta del Govern, Francina Armengol, arran dels controls que a partir d’aquest diumenge s’exigiran en origen als viatgers amb destí a les illes balears, en la que demana que aquests s’estenguin també als desplaçaments entre illes per evitar majors conseqüències.
Els molts professors que viuen a Formentera, provinents d’altres illes o ciutats de la península, són un exemple vàlid per a la presidenta, igual que els alumnes que estudien fora de l’illa. Tant els uns com els altres viatjaran a passar les festes amb les seves famílies i “això podria provocar una cascada de brots infecciosos a Formentera que, en tractar-se d’una illa petita, que, a més comparteix l’àrea sanitària amb Eivissa, podria tenir uns efectes molt difícils d’avaluar i de contenir”.
La missiva continua dient que “cal establir mesures de control anàlogues als viatgers que provenen de fora de la nostra comunitat, per tornar a la seva illa de residència en condicions sanitàries segures”.
D’aquesta manera, la presidenta demana que “s’implementi durant aquestes festes de Nadal un sistema de control sanitari voluntari per contenir la propagació de la covid també entre les Illes Balears, sobretot tenint en compte la mobilitat entre illes que es troben en nivells perillosos de contagi”.
La presidenta del Consell suggereix que les visites de més de 72 hores entre illes, provinents d’illes amb nivells de contagi superior a 150 per cada 100.000 habitants, s’haurien d’establir posicions de realització de proves voluntàries gratuïtes per a residents, com es va fer el passat pont.