El Consell exigeix la retirada urgent del iot cremat del fons de Punta Pedrera

102
Iot incendiat Foto: José Antonio Ferrer Colomar

El Consell de Formentera ha sol·licitat la retirada «immediata i urgent» de l’embarcació d’esbarjo enfonsada en aigües de l’Illa després de cremar-se aquest passat dissabte a la tarda.
Segons han recordat al Consell des de Capitania Marítima, l’armador té l’obligació de reflotar la nau, cosa que ha de fer-se «de manera immediata i urgent per a no provocar més problemes», han declarat des de la institució insular.
El president del Consell, Llorenç Córdoba, ha recordat que el vaixell s’ha enfonsat a uns 30 metres de profunditat, intentant al principi que s’enfonsés a 20 metres per a facilitar així les labors de reflotació.
A més, es vigila constantment que no es produeixin fuites de combustible perquè la nau comptava amb un dipòsit de 12.000 litres, sense conèixer exactament quan combustible tenia en el moment de l’accident.
Córdoba ha lamentat, a més, que fa anys el litoral de Formentera sofreix una «gran pressió», sense un control «efectiu», encara que reclamen des de fa temps més mitjans en aquest sentit.
Cal recordar que l’embarcació, amb 17 persones a bord, va sofrir en la tarda d’aquest passat dissabte un incendi prop de la platja de Ses Illetes, a l’illa de Formentera.
Segons van informar fonts de Salvament Marítim als mitjans de comunicació, el succés va tenir lloc entorn de les 17.30 hores d’aquest passat dissabte.
Les 17 persones que viatjaven a bord van ser rescatades per embarcacions particulars, algunes d’elles després d’haver saltat a la mar, tractant de fugir de les flames.
El Centre de Salvament Marítim de Palma, per part seva, va mobilitzar la salvamar Acrux i aquesta es va encarregar de procedir al remolc de la barca incendiada, amb l’objectiu d’allunyar-la de la platja i facilitar la labor de bombers i bussos. A pesar que el remolc va ser més complicat del que es preveu, partint-se la corda diverses vegades, la motora va poder finalment ser allunyada i va acabar enfonsant-se totalment en les proximitats de Punta Pedrera.