El Consell explicarà les obres dels pantalans i fondejos de s’estany des Peix

376
Foto: Solillum (Formentera)

El Consell Insular de Formentera ha convocat una roda de premsa per aquest dimarts al migdia en la que la presidenta del Consell, Ana Juan, el conseller de Medi Ambient, Antoni Tur i el director de l’obra, Pablo Quesada, explicaran les obres d’aquest projecte i atendran les preguntes dels periodistes.
El projecte de regulació de s’Estany des Peix continua generant polèmica, en aquesta ocasió amb la instal·lació d’una passarel·la amb un gran impacte visual que connecta la riba de s’estany amb els pantalans. Les reaccions no s’han fet esperar i a més els usuaris professionals de s’estany han presentat un contenciós al jutjat i ha set admès a tràmit.

Al llarg del matí d’avui s’han produït diverses reunions entre les institucions implicades i s’espera una reacció en els pròxims dies.
Per la seva banda, Sa Unió ha demanat explicacions públiques al conseller insular de medi ambient i exigeix l’aturada immediata de les obres, igual que una iniciativa publicada a la plataforma Change.org i que ja duu més de 1.500 signatures.
De fet, les xarxes socials han tret fum, al llarg de tot el cap de setmana i alguns comentaris irònics han comparat la instal·lació amb el Golden Gate de San Francisco o han recordat el projecte de Giancarlo Parretti a mitjans dels 80 per fer-hi una macrourbanització a la zona.
L’associació d’usuaris professionals de s’estany que havien quedat fora de la regulació han presentat un contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que ha set admès a tràmit pel jutge i han demanat Mesures Cautelaríssimes Urgent i l’aturada immediata de les obres i la suspensió del reglament.
Pareix doncs que el projecte de s’estany des peix patirà un retard considerable, el que podria fer que aquest estiu no es pugui posar en marxa.