El Consell Insular traurà una nova convocatòria d’ajudes al lloguer

45

Com hem sabut aquesta setmana, el Consell Insular de Formentera tan sols ha adjudicat 14.675 euros dels 150.000 que inicialment havia previst en el pressupost d’ajudes per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic en els lloguers d’habitatge per la Covid.
Els sous s’han distribuït entre 8 famílies de les 12 sol·licituds que finalment es varen presentar, després de més de 240 trucades demanant informació, el que fa pensar que moltes famílies no complien els requisits sol·licitats.
En declaracions a Formentera Ràdio, la vicepresidenta i consellera d’habitatge, Ana Juan, reconeix que “Aquesta convocatòria no ha obtingut el resultat que esperàvem, així i tot, s’ha pogut ajudar a 8 famílies a fer front als seus lloguers i també hem obtingut informació que ens ajudarà a treballar en les bases de properes convocatòries, per millorar-les, modificant tots aquells requisits que faci falta, perquè l’ajuda pugui arribar a més famílies”.
Encara no hi ha una data per la nova convocatòria, però el Consell espera que es pugui emplaçar “al més prompte possible”.
Entre les dificultats pròpies per accedir a l’habitatge de lloguer per tot l’any es troba, la situació d’il·legalitat de molts dels contractes entre propietari i llogater, en moltes ocasions inexistents o en alguns casos no reflecteixen la situació real del tracte.
En aquest sentit la consellera, Ana Juan, va tornar a anunciar la voluntat de la seva conselleria de posar en marxa el més aviat possible, un departament d’habitatge per atendre al públic “i poder facilitar els tractes entre llogaters i propietaris, per poder comptar amb més habitatge per tot l’any, davant l’àmplia demanda que precisa Formentera”.
Pots participar en la nostra enquesta sobre aquest assumpte:

Creus que s'hauria de repetir el procés d'ajudes al lloguer per la Covid amb requisits més senzills?

Ver resultados

Loading ... Loading ...