El Consell només ha donat el 10% dels 150.000 euros d’ajudes al lloguer

113

La institució insular tan sols ha adjudicat 14.675 euros dels 150.000 que inicialment havia previst en el pressupost d’ajudes per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic en els lloguers d’habitatge per la Covid, segons publica Periódico de Ibiza y Formentera.
Els sous s’han distribuït entre 8 dels 12 sol·licitants, el que suposa una molt baixa demanda. Segons manifesta el Consell “Aquestes ajudes venien a completar les que ja havia tret el Govern i van sortir més tard, i eren per a rendes d’un màxim de 900 euros”. En aquest sentit, el consell recalca que es van ampliar a rendes de lloguer de màxim de 1.200 euros i “que aquells que ja havien rebut les ajudes del Govern no podien accedir a la del Consell”.
Segons publica el rotatiu, la institució insular també considera que la baixa incidència en aquestes subvencions podria ser per haver-les convocat “per primera vegada” i manifesta que “d’aquesta manera podran dibuixar un perfil sobre els sol·licitants de futures subvencions i sobre la realitat del mercat de lloguer de l’illa”.
En tema de lloguer, hem de tenir en compte que a Formentera hi ha molts lloguers sense contracte, o molt subarrendament que no pot optar a la sol·licitud d’ajudes.

Sa Unió demanarà explicacions

En aquest sentit el Grup de Sa Unió ha anunciat que demanarà explicacions en el pròxim ple del Consell, pel que consideren un “nou fracàs de l’equip de govern perquè ha estat una convocatòria que es va publicitar a so de “bombo i platillo” i que finalment ha set una ajuda ridícula i insuficient”.

Des de la formació es fa especial èmfasi, a més, en què “els requisits per a poder acollir-se són totalment desproporcionats i confusos, la qual cosa ha provocat que els beneficiaris siguin tan pocs”. “El Consell de Formentera ha d’ajudar molt més a qui més ho necessita, no posar-li tantes dificultats”.

El grup opositor recorda que va proposar aquesta ajuda amb les mesures econòmiques presentades en el Ple ordinari de maig de 2020, i es va acordar que es faria un treball conjunt entre equip de govern i oposició per a tirar endavant aquestes ajudes, “no va anar així, no hem tingut cap notícia fins que les van publicar, i sabem que van ser les últimes que es van treure de tot Balears».