El Consell subvencionarà la compra de bicicletes per a residents

221

Formentera continuarà reduint l’accés de vehicles durant la temporada turística, aplicant un any més el programa formentera.eco amb un sostre per aquest 2021 de 1000 vehicles diaris menys.
Una nova reducció del 4% en el nombre de vehicles que permetrà un màxim de 20.600 diaris, aquesta és la proposta que el Consell de Formentera va plantejar ahir en el Consell d’Entitats de l’illa que per primera vegada es va reunir telemàticament i que ho tornarà a fer la setmana vinent per presentar les conclusions.
Recordem que el projecte preten reduir en un 16% el total de vehicles en quatre anys, a raó d’un 4% anual fins al 2022. Així s’ha fet en els darrers dos anys i el passat 2020 tot i la pandèmia durant 20 dies d’agost l’ocupació va ser superior al 95% i durant 4 dies la quota es va esgotar.
El projecte formentera.eco té com a objectiu una mobilitat més sostenible, per aquest motiu es destinaran 100.000 euros per mantenir un servei de transport públic equiparable a un any previ a la Covid, superant les restriccions a aplicar. El bus serà gratuït per als menors de 18 anys i per a les persones dependents i els seus acompanyants. S’ampliaran el nombre de llicències estacionals de taxi en consens amb l’associació del taxi.
I per potenciar l’ús de la bicicleta es destinarà una partida de 15.000 euros per subvencionar la compra de bicicletes tradicionals i elèctriques per a residents. També es potenciaran els carrils bici i els camins de sa Guia a peu i en bicicleta.
Finalment es facilitaran plànols “metro minut” amb informació de la distància i temps de desplaçament a peu i en bicicleta de diferents trajectes per donar a conèixer la facilitat de connexió.