El corredor de migració de cetacis, declarat zona protegida per al Mediterrani

28

El corredor de migració de cetacis ha estat declarat zona especialment protegida d’importància per al Mediterrani, segons ha informat aquest dimarts l’entitat ecologista OceanCare.
Segons OceanCare, el reconeixement internacional “és un desafiament per al Govern central, alhora que una gran oportunitat per a prioritzar la lluita contra el soroll submarí i el canvi climàtic en aquesta zona protegida”. A més, ha expressat la seva satisfacció per l’aprovació a Nàpols d’aquesta proposta dins de la XXI Conferència de les Parts COP21.

Segons han explicat, el corredor de migració de cetacis és una franja contínua d’aigües entre la costa catalana i valenciana i l’arxipèlag balear. Aquest espai és d’alt valor ecològic a l’ésser un pas migratori per al rorqual comú cap a les seves àrees de reproducció i alimentació en el nord del Mediterrani i perquè és un hàbitat i una zona d’alimentació per a un ampli ventall d’altres espècies de cetacis.

Des d’OceanCare han felicitat el Govern “per aquest important reconeixement internacional”. Ara, segons han explicat, el desafiament es troba en el desenvolupament d’un Pla de Gestió de Conservació progressiu i efectiu per a abordar la reducció i gestió d’activitats generadores de soroll en aquesta àrea ecològica.

El consultor d’OceanCare, Carlos Bravo, ha explicat que la declaració és una “gran oportunitat, no sols per a arxivar definitivament tots els projectes d’exploració i explotació d’hidrocarburs que encara es troben en tramitació pel Govern espanyol i que amenacen seriosament els valors naturals d’aquesta àrea protegida, sinó també per a introduir mesures com la reducció de la velocitat dels vaixells”.