El diputat per Formentera, demana un servei d’oftalmologia a l’illa

48

El diputat Antoni J. Sanz, ha demanat avui en seu parlamentària a la presidenta Francina Armengol que continuï planificant millores en la sanitat pública a l’illa per als pròxims anys. Proposa recuperar serveis com el d’Oftalmologia que es donava quan va obrir l’Hospital de Formentera, però que es va suprimir posteriorment. També demana completar plantilles en algunes categories com en Radiologia, Laboratori o matrones, perquè aquesta falta de personal provoca que en algunes èpoques de l’any s’hagin de fer guàrdies localitzades.
El diputat Sanz, ha lloat la gestió de l’Ib Salut a Formentera en mesures com la base permanent del 061, la posada en marxa del servei d’hemodiàlisi perquè les obres estan a punt de finalitzar o la recuperació de les consultes presencials per als malalts de càncer o la Unitat de Patologia Dual que atén 64 persones.
Armengol ha aprofitat per a dir que en els anys de governs progressistes a les illes s’ha prioritzat l’atenció en cada territori millorant serveis. Això ha servit per a evitar 1.400 desplaçaments entre les Pitiüses i altres 2.500 a l’hospital de referència de Son Espases a Mallorca.