El Govern amplia l’ajuda extraordinària per a fixos discontinus

56
Iago Negueruela, conseller model econòmic

L’executiu autonòmic, ampliarà fins al 31 de maig l’ajuda extraordinària per a fixos discontinus. L’executiu amplia així 4 mesos més aquesta subvenció confiant que al juny comenci la reactivació econòmica i donant per fet que la Setmana Santa està perduda per al turisme. A més, es podrà ajornar el pagament de les quotes a la Seguretat Social de desembre a març per a empreses i autònoms.

L’ajuda extraordinària per a fixos discontinus, per a fer front a la crisi del coronavirus, no finalitzarà aquest mes com estava previst, sinó que s’estendrà fins a l’1 de juny. Els al voltant de 80.000 treballadors fixos discontinus de les illes reben des d’octubre una ajuda consistent en el 70% deels seus salaris com a prestació per desocupació. Aquesta mesura finalitzava el 31 de gener amb la mirada posada en la reincorporació al treball al març; no obstant això sense aparença de l’arribada turistes per Setmana Santa es prorroga aquest subsidi per als treballadors. Així també es dóna la possibilitat a les empreses de retardar la crida als fixos discontinus fins al 31 de maig i obrir els hotels segons hi hagi demanda.

D’altra banda es donarà la possibilitat d’ajornar el pagament de les quotes a la Seguretat Social de desembre a març per a empreses i autònoms, durant un termini de quatre mesos i de manera conjunta.