El Govern aprovarà el Pla de Gestió Natura 2000 de Formentera

22

El Consell de Govern d’aquest divendres portarà en el seu ordre del dia l’aprovació del Pla de Gestió Natura 2000 de Formentera, la principal eina europea de conservació de la biodiversitat.
El Pla de Gestió Formentera 2000 engloba un total de 8.518,49 hectàrees repartides en cinc espais. D’aquests, n’hi ha dos (La Mola i Cap de Barbaria) que són marítim-terrestres mentre que els altres tres (Cala Saona, Platja de Migjorn i Platja de Tramuntana) són exclusivament marins.
A les Illes Balears, actualment hi ha 138 Llocs d’Interès Comunitari (LIC) i 34 espais que son a la vegada LIC i ZEPA. 46 dels hàbitats que preveu conservar la Xarxa Natura 2000 estan presents a les Illes Balears. Entre aquests, destaquen les praderes de posidònia, les dunes marítimes i continentals i diversos hàbitats associats als boscos mediterranis.
El Conseller balear de Medi Ambient, Miquel Mir ha declarat que “assegurar el manteniment de la biodiversitat és més essencial que mai” després de l’esclat de la crisi sanitària originada per la COVID-19. El conseller ha recordat que “la comunitat científica internacional coincideix a assenyalar la pèrdua de biodiversitat com un dels factors que han propiciat l’increment de processos de zoonosi” (traspàs d’un virus animal a humans) “com el que ha provocat la pandèmia mundial que encara estam patint”.