El Govern Balear reconeix la tasca de Formentera Ràdio en la promoció de la llengua i cultura pròpies de l’illa

156

La Direcció General de Política Lingüística, ha adjudicat les ajudes als mitjans de comunicació en català i ahir va publicar-les al BOIB.
Formentera Ràdio rep per primera vegada una subvenció en reconeixement a la seva tasca per fomentar la presència de la llengua catalana en el dia a dia de la societat formenterera. Segons la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior aquests ajuts “garanteixen els drets dels ciutadans de les Illes Balears a rebre informació en llengua catalana als mitjans de comunicació, un dret reconegut per la Llei de normalització lingüística”.
D’aquesta manera la conselleria d’Educació, Universitat i Recerca del Govern Balear ha concedit una subvenció a Formentera Ràdio de 5.979,52 euros, el total de l’import sol·licitat pel Cost subvencionable per les seves emissions, durant l’any 2019. Amb aquest import s’han subvencionat, col·laboracions radiofòniques, millores en els seus equipaments tècnics i feines de creativitat. Formentera Ràdio ha accedit a aquesta subvenció amb una de les puntuacions més altes: un 70,75 sobre 100.

Formentera Ràdio va iniciar les seves emissions el 21 de juny de 2019 i des d’aleshores ha anat creixent en oients a través del 101,3 FM i també en el seu Web www.formenteraradio.cat que a més és un diari digital amb les notícies de Formentera. A través d’Internet la ràdio és seguida per milers de persones des d’un centenar de països diferents. La seva programació senzilla i propera va agradant cada dia a més formenterers i formentereres, amb una bona selecció musical, les notícies i el temps de Formentera en un format breu, programes de música especialitzats i l’espai despertador “Desperta Formentera!”
En el conjunt de les Balears, la quantitat total destinada a aquesta convocatòria és de 575.000 euros i se n’han beneficiat una cinquantena de mitjans. S’hi han pogut acollir la premsa diària, la premsa local, les publicacions de temàtica especialitzada, les ràdios i les televisions en llengua catalana que hagin duit a terme activitat durant el 2019.