El Govern destinarà 470.000 euros a reactivar la ocupació laboral

54

El Pla de Xoc per a l’Ocupació suposarà una inversió a Formentera de 470.000 euros entre el 2020 i el 2021 i beneficiarà de manera directa 175 persones. El paquet de mesures d’emergència en matèria d’ocupació per fer front a la situació derivada de la COVID-19 inclou invertir 116.000 euros en polítiques destinades a protegir les persones directament afectades per la pandèmia, com són la contractació directa a través del programa SOIB Reactiva o la requalificació a través de programes de formació per a persones que es troben dins d’un ERTO o a l’atur.

El director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, ha presentat les dades del pla a Formentera aquest dijous, acompanyat de la Vicepresidenta primera i consellera insular d’Habitatge, Majors, Comerç i Emprenedoria, Ana Juan, amb qui després s’ha reunit amb representants dels agents socials i econòmics de Formentera.

Durant la roda de premsa, Pou ha posat en valor que, dels 470.000 euros, 410.000 es destinaran a col·lectius prioritaris, entre els quals s’inclouen les persones afectades directament per la COVID-19, però també els 90.750 euros que es destinaran a persones aturades de llarga durada, els 117.500 per a joves o i els 86.500 per a col·lectius vulnerables, com víctimes de violència masclista o persones en risc d’exclusió social.

Pou ha posat en valor que la posada de les mesures és “imminent” i que, pel que fa a les contractacions, la majoria es faran efectives “durant les properes setmanes”, moment en què també molts altres programes estaran en marxa.

El pla inclou més de 20 mesures i s’articula al voltant de sis eixos d’actuació:

  1. Contractació pública
  2. Estímul empresarial
  3. Ocupació
  4. Formació
  5. Orientació i intermediació
  6.  Modernització

En el cas de les mesures de contractació pública, el Pla de Xoc per a l’Ocupació preveu destinar a Formentera 287.000 euros; els programes de formació suposen una inversió de 81.000 euros; l’eix d’orientació i intermediació compta amb un pressupost de 64.250 euros i es posaran en marxa mesures destinades a l’impuls de l’ocupació per un valor de 38.500 euros.

FORMACIÓ A L’OFICINA D’OCUPACIÓ DE FORMENTERA

Pel que fa a la modernització, una de les mesures recollides al pla i anunciades aquest dijous per Pou és la possibilitat que les persones usuàries del SOIB a Formentera puguin participar en accions formatives a l’oficina d’ocupació. Així, a partir del gener s’hi impartiran tallers de competències digitals.

El director general ha explicat que, gràcies al desenvolupament d’aquestes mesures, es compleix amb un dels objectius del Pacte de Reactivació de les Illes Balears, que inclou un eix destinat a les polítiques de foment de la qualitat i la igualtat en l’ocupació.

El Pla de Xoc per a l’Ocupació 2020-21 suposa una inversió total de 72,4 milions d’euros a totes les Illes i beneficiarà de manera directa més de 33.000 persones. El paquet de mesures, que vol ser un impuls d’emergència de les polítiques actives per fer front immediat a la situació laboral derivada de la COVID-19, és una primera passa dins l’elaboració del nou Pla d’Ocupació de Qualitat 2021-2023, en el qual ja s’està treballant des de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.