El Govern es compromet a instal·lar una estació de mesura de la qualitat de l’aire

18
Un moment de l'intervenció d'avui de Sanz al Parlament

El Govern, negocia un acord amb el Consell de Formentera per a la implantació d’una estació de mesurament de la qualitat de l’aire a l’illa. És el que ha destacat el vicepresident de l’Executiu, Juan Pedro Yllanes, que responia a una pregunta del diputat de Formentera, Antoni Jesús Sanz, assenyalant que s’està estudiant un instrument jurídic i que s’habilitarà una partida pressupostària perquè pugui ser una realitat.

Des del Govern destaquen que també continuaran treballant en la descarbonització, reduint les hores actives de les centrals tèrmiques com la des Ca Marí.

Sanz ha destacat que en 2020 es va impulsar una campanya de mesuraments en zones com Sant Ferran o la central des Ca Marí, comprovant-se que alguns nivells van superar lleugerament alguns valors recomanats.

Yllanes ha manifestat que la qualitat de l’aire a Balears és un compromís de primer ordre per al Govern, per la qual cosa tenen un full de ruta clar per a aconseguir una reducció de les emissions. El conseller ha recordat que també s’han dut a terme mesuraments en el port de la Savina i, en principi, el nivell de gasos no era preocupant, recordant que Formentera és una illa sotmesa a una elevada pressió humana.

Sanz, en aquest sentit, ha demanat al conseller que l’estació situada en la Savina sigui homologada i que les dades sobre qualitat de l’aire siguin inclosos en informes sobre la qualitat de l’aire.