El Govern escolta als sindicats mèdics i el 061 es quedarà operatiu tot l’any

87

Després que el sindicat mèdic SIMEBAL denuncies a Formentera Ràdio que “L’UVI mòbil només estarà disponible en temporada alta” segons afirmava el seu portaveu, David Fernández, la consellera de salut, Patrícia Gómez, sortia al pas dient que estaven treballant perquè el servei quedi de manera permanent després de la temporada turística i a l’espera de què les obres de la nova base del 061 estiguin finalitzades.
La construcció d’aquesta instal·lació s’acaba de licitar i no estarà finalitzada fins a principis de 2024. Com a alternativa s’habilitarà un mòdul provisional a l’exterior de l’hospital per a què els sanitaris de guàrdia, puguin estar còmodament.
La consellera també apuntava que la posada en marxa del servei previst per a l’1 de juny, podria avançar-se “en funció de la demanda”, però el que si va garantir és que “es mantindrà durant tot l’any amb la presència dels professionals necessaris en cadascuna de les ambulàncies de suport vital avançat, amb 5 metges, 5 infermers i 3 tècnics”.