El Govern internalitzarà el personal d’informatius d’IB3 Ràdio i TV

49

Una vella reivindicació dels treballadors que fan feina per a IB3, però que mai han treballat a la casa, ja que sempre ho han fet mitjançant una empresa externa i en condicions laborals molt millorables.
El Govern de les Illes Balears inicia el procés per internalitzar els serveis informatius de la radiotelevisió pública IB3 i crea una comissió de treball conjunta entre Govern, direcció de l’ens i comitè d’empresa per desenvolupar-lo en els pròxims mesos. Aquesta transformació dels serveis informatius s’inclou dins la transició cap a un model de servei públic adaptat al futur com a eina essencial per a la societat.

La internalització serà efectiva una vegada vagin acabant els cinc contractes (suport tècnic, operació tècnica a la ràdio, operació tècnica a la televisió, explotació d’estudis i, el de més volum, el de producció de continguts informatius) que actualment externalitzen la producció dels serveis informatius, els quals tenen una finalització prevista entre finals d’enguany i l’1 de febrer del 2023 el darrer d’ells.
Aquests grans contractes d’IB3 ara externalitzats integren prop de 350 treballadors i treballadores, els quals seran subrogats a mesura que acabin les contractes i passaran a formar part del personal propi de la comunitat autònoma com a empleats indefinits no fixes fins que l’ens públic convoqui una oferta d’ocupació pública.
La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat avui la internalització als representants del comitè d’empresa dels serveis informatius, en una reunió que han mantingut amb el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el director general d’IB3, Andreu Manresa.