El govern posa un director d’educació exclusiu per a Formentera

135

Formentera, comptarà amb un director de la Unitat Administrativa d’Educació de Formentera que atendrà totes les necessitats educatives de l’illa i que dependrà orgànicament i directament del gabinet del conseller d’Educació. Així ho ha anunciat avui el conseller balear d’Educació, Antoni Vera, durant la visita que ha fet amb l’equip de Govern del Consell Insular de Formentera, el gerent de l’IBISEC i el director d’Educació de les Pitiüses als diferents centres educatius de l’illa per comprovar in situ “les mancances o necessitats que tenen per al pròxim curs, les més imminents, i
veure també els projectes a mitjà i llarg termini”, segons ha reconegut el conseller.
Una d’aquestes mancances era la falta de menjador en dos centres escolars de l’illa, els de la Mola i Sant Francesc, “i hem posat en marxa les obres necessàries perquè aquest pròxim curs els alumnes d’aquests dos centres tenguin servei de càtering escolar”. Ha destacat, així mateix, que l’objectiu de la seva Conselleria és que la Casa de Colònies albergui exclusivament els docents que s’hagin de traslladar a Formentera per fer classe durant el curs escolar, a causa de l’escassetat d’habitatge que hi ha a l’illa.
El conseller insular d’Educació, Cultura, Patrimoni i Seguretat Ciutadana, Òscar Portas, ha agraït que la primera illa que s’hagi visitat per part del conseller sigui Formentera, i el primer centre, el col·legi Mestre Lluís Andreu, “perquè és el que més intervencions requereix”. Això es traduirà en un futur en “una intervenció global, que és el que fa falta, i no en petits pegats, que és el que es feia últimament”. L’objectiu final és la unificació dels dos edificis que conformen el col·legi en un únic recinte escolar.
Portas ha assenyalat també que compta amb el compromís de la Conselleria de Cultura d’executar l’ampliació de l’IES Marc Ferrer, el projecte del qual estarà finalitzat el mes de desembre.
Quant al centre educatiu de la Mola, el conseller insular ha destacat que aquest curs ja comptarà amb el servei de càtering “i s’estudiarà la possibilitat d’ampliar el col·legi per retirar les aules modulars que fa vuit anys que estan al centre”.