El Govern vol “solucionar” les connexions de primera i darrera hora amb Formentera

14

El conseller balear, d’Habitatge i Mobilitat, Marc Pons, i el director general de Transport Aeri i Marítim, Xavier Ramis s’han reunit amb la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el conseller de Mobilitat, Rafa González per tractar de donar solucions als problemes de connectivitat marítima amb Eivissa a primera i darrera hora del dia.

Aquesta ha estat una reunió de feina, que havien acordat realitzar en la visita feta pel conseller balear a Formentera el passat mes d’octubre, i es produeix amb caràcter previ a la trobada de la Mesa de Transport Marítim de les illes que es reunirà el pròxim dilluns 25 de novembre.

El conseller Marc Pons, ha garantit a la presidenta “la ràpida solució, en la que ja s’està treballant, per a les connexions de primera i darrera hora així com la implicació en l’abordatge de la resta de qüestions plantejades per la presidenta”.

La presidenta del Consell de Formentera ha sol·licitat que es reguli les excursions marítimes d’un sol dia que vénen d’Eivissa que es realitzen de forma descontrolada i saturen el port, les carreteres i platges del Parc Natural.

Per acabar, s’ha parlat sobre les freqüències de connexions marítimes entre les Pitiüses que” durant l’estiu arribem a tenir 170 sortides diàries, amb 45.000 places oferides, de les quals només s’ocupen el 30%, i tot això es realitza en ple Parc Natural, segons ha destacat la presidenta.

En aquests dos temes, el conseller Marc Pons i la presidenta han acordat mantenir reunions periòdiques per trobar un camí de consens cap a un sistema més sostenible, que justifiqui suficientment la necessitat de garantir aquests extrems i sigui així compatible amb les demandes.