El Grup Boned Escanellas (Cas Majoral) “tanca el cercle” amb una compostadora de residus

656
Joan Boned, amb la nova màquina compostadora

El Grup Boned Escanellas (Casbah, Ses Eufabietes i Aigua i Sal) fa anys que ve apostant per l’economia circular i la sostenibilitat en la seva oferta tant d’hostalatge com de restauració.
Fa anys que va iniciar la recuperació agrícola dels camps de les seves finques per al cultiu de fruites, verdures i ramaderia de km. 0 per abastir els tres restaurants del grup de producte fresc.
La següent passa és la instal·lació d’un màquina trituradora i compostadora amb la que podran reduir el 100% de tots els residus orgànics produïts pels restaurants del grup i més endavant els que produeixin els clients hostatjats als seus establiments. El material tractat es convertirà en un compost de gran qualitat que tornarà a la terra en forma d’adob en els cultius propis.
El propietari del grup, Joan Boned manifesta que “com a empresa turística som grans consumidors de recursos i grans generadors de residus i amb aquesta nova inversió associada al nostre projecte agrícola, volem intentar reduir al màxim el nostre impacte negatiu sobre el medi ambient”.
D’aquesta manera el grup Boned Escanellas continua apostant per una activitat turística controlada, sostenible i de futur a Formentera, que ja va ser reconeguda amb els premis de turisme 2022 del govern balear.