El peix sec de Formentera, premi gastronòmic d’Eivissa i Formentera

107

Dissabte es varen entregar a Santa Eulària els Premis Gastronòmics d’Eivissa i Formentera, corresponents als guanyadors de l’any 2019, ja que la pandèmia va obligar a suspendre l’acte l’any passat.
El premi a la Promoció del Producte Local va ser per al peix sec de Formentera, «un producte assecat en parres de forma totalment artesanal que porten 15 anys posant en valor David Sánchez i Betlem Palerm gràcies a l’acció del sol i de la brisa de mar».
Els premis a Millor Bar o Gastrobar van ser per al Bar Costa en Santa Gertrudis i el de Millor restaurant de cuina local per a Sa Nansa i el seu xef i propietari Pere Tur.
El reconeixement a Millor Sommelier o Cap de Sala va ser per a Marilina Bonet, de Es Ventall. Nascuda en 1976, filla dels promotors del conegut restaurant que va obrir les portes en 1982 a Sant Antoni, després d’exercir durant anys d’educadora social, en 2016 es converteix en sòcia del seu germà, el conegut xef José Miguel Boned, i junts fan un volt al restaurant torna a Eivissa i forma societat amb el seu germà José Miguel encarregant-se de la sala i la gestió del restaurant fins avui.