El ple aprova el nou Reglament del català i la construcció de la Llar per a menors

77
Assistents a un curs de català a Formentera

Formentera ha aprovat avui en el ple del Consell el nou Reglament d’usos lingüístics de la institució. El document estableix nous criteris en matèria de normalització lingüística.
Fa 21 anys que l’antic ajuntament de Formentera va incorporar el català en els usos lingüístics de la institució i amb aquest nou reglament aprovat avui amb els vots a favor de l’equip de govern i el vot en contra de Sa Unió, s’obre la porta a una major protecció del català com a llengua materna de Formentera.
La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha assenyalat que “en aquest procés de normalització lingüística, el paper del Consell ha de ser l’actor impulsa, lidera, continua i dona resposta a la nostra societat multicultural”. Guasch ha destacat que el nou reglament “és ambiciós, ja que per exemple, planteja les clàusules lingüístiques en les contractacions públiques, i estableix nous criteris per avançar en els reptes de la normalització lingüística, amb polítiques públiques valentes”.
També s’ha aprovat el projecte d’habitatge per a la protecció de menors. Es tracta d’una llar residencial per a menors de dotze anys en situació de desprotecció i que es construirà en els pròxims anys amb sous dels fons europeus.
El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez ha manifestat que “amb aquesta llar, s’afavorirà l’atenció individualitzada i familiar dels menors en acolliment, la qual cosa proporcionarà un millor entorn d’atenció
psicosocial”.
El ple també ha donat compte a l’acord de l’oferta pública d’ocupació, que té com a objectiu la reducció de la temporalitat a l’administració pública. Aquesta oferta va ser aprovada en la mesa negociadora amb els sindicats i suposarà l’estabilització de 242 llocs de feina de funcionaris i personal laboral corresponent a cinquanta-nou grups i categories diferents del Consell de Formentera.