El sindicat d’infermeria de les Pitiüses denuncia precarietat i fugida de professionals

57
Un usuari de 88 anys ha set el primer en rebre la vacuna

El sindicat d’infermeria SATSE a Eivissa i Formentera ha denunciat les condicions en les quals estan desenvolupant la seva feina, que s’estan veient agreujades per l’acció de la pandèmia. L’organització demana la contractació urgent de personal i especialistes, amb contractes de més llarga durada per evitar les fuites de metges i infermeres, i augmentar la formació i el nombre de places d’infermeria en el sistema universitari. Aquestes són algunes de les reclamacions fetes per l’organització sindical.
Segons el SATSE, el nombre d’infermeres que actualment treballen a Formentera i Eivissa, un total de 700, s’hauria d’incrementar fins a les 1.280, gairebé el doble, per poder ajustar-se a les ràtios europees que són d’una mitjana de 8,8 infermeres per cada 1.000 habitants, mentre que a Espanya actualment és de 5,3.
El sindicat es queixa de què la plantilla ja era molt justa abans, i que, ara amb la pandèmia, no donen l’abast.
Un altre dels problemes que manifesten és el mateix que afecta la resta de sectors, el de l’elevat preu de l’habitatge que en comparació amb altres comunitats autònomes no és competitiu.
La campanya de vacunació “està mal planificada”
La portaveu del sindicat a les Pitiüses, Nerea Carrera ha manifestat que “per a la campanya de vacunació tenim una feina extraordinària, per arribar el més ràpid possible al nombre més gran de persones i per aconseguir-ho es necessita més personal”.
El sindicat apunta que Balears “s’enfronta a una tercera onada de contagis i el problema no serà ni de llits ni de material, sinó de recursos humans per atendre als pacients d’UCI, amb una assistència més especifica i que necessiten més cura”.