El toc de queda es retardarà a les 23 hores i es permetrà servir sopar a les terrasses

727

El Govern, retardarà el toc de queda a les onze de la nit. Recordem que des del mes de desembre, el toc de queda a Balears està establert des de les sis del matí, a les deu de la nit. Retardant-ho una hora, es pretén facilitar als bars i restaurants que puguin oferir sopars a les terrasses. Aquesta mesura, s’aprovaria previsiblement aquest divendres, al Consell de Govern juntament amb altres mesures, que entrarien en vigor el dissabte.
Pel que fa a la restauració, els interiors dels establiments continuaran tancats, però es contempla establir un nou horari, precisament per a poder oferir sopars. En tot cas seria de dilluns a dijous de 20:30 a 22:30. De divendres a diumenge, es manté fins a les cinc de la tarda.
Terrasses al 100% de capacitat és una altra de les fórmules que valora el Govern per a alleujar les restriccions imposades a les illes des de fa setmanes. La incidència de casos de coronavirus es manté al voltant dels 60 contagis per cada 100.000 habitants a 14 dies des dels primers dies del passat mes de març. Dijous que ve l’Executiu balear plantejarà a sindicats i patronal en la taula de diàleg social la seva proposta de flexibilització, amb la qual pretén alleujar la situació del sector de l’hostaleria però també mantenir els nivells de contagi a les illes.

Per això, l’Executiu planteja diverses opcions que tenen un punt en comú: mantenir tancats els interiors de bars i restaurants. El Govern té sobre la taula l’opció de permetre incrementar al 100% l’aforament de les terrasses, que a Mallorca, Eivissa i Formentera és ara mateix del 50%.

Una proposta que no satisfà a les patronals de restauració, que en els últims dies han reclamat a l’Executiu regional que permeti la reobertura dels interiors. Una reobertura que va resultar fallida abans de Setmana Santa quan després de poc més d’una setmana d’interiors oberts i un increment dels contagis es va tornar a ordenar la seva clausura. Recordem que a Formentera si es permet obrir els interiors dels establiments a un 30% del seu aforament.