El TSJB torna a donar la raó al Consell en la regulació de s’Estany des Peix

156

El Tribunal de Justícia de les Illes Balears (TSJB) ha emès una interlocutòria que rebutja el recurs interposat per l’Associació d’empresaris usuaris de s’Estany des Peix contra la interlocutòria que ja va emetre la mateixa Sala el 21 de novembre que denegava la mesura cautelar sol·licitada per aquesta associació, consistent en la suspensió del Reglament pel qual es regula el fondeig de s’Estany.

El TSJB torna a recordar que “hi ha un indubtable interès públic en l’aplicació immediata” d’unes normes “per raons de necessitat de preservació del medi ambient”. També recorda la interlocutòria que “el deteriorament del medi ambient sí constitueix un perjudici greu i irreparable, cosa que comporta que aquest interès general tingui preponderància sobre els privats dels recurrents”.

Segons el TSJB, quant al que diu l’associació d’usuaris de s’Estany des Peix, “que és l’aplicació de la nova regulació la que ha causat uns presumptes danys al medi ambient”, el TSJB exposa que “es troba òrfena de tota justificació”, i afegeix que “si el fondeig indiscriminat és el que es pretén evitar, la normativa que ha entrat a funcionament precisament busca aquesta limitació”.