El vaixell continua varat a Migjorn i haurà de ser remolcat en els pròxims dies

48
El River Thames varat a Migjorn

Un vaixell mercant de 87 metres d’eslora, el River Thames, amb bandera de Vanuatu, ha encallat aquesta matinada enfront de la platja de Migjorn, segons ha confirmat Salvament Marítim.
El vaixell, que transporta polpa de fusta i argila, es troba molt prop de la costa i en un lloc amb una profunditat de sis metres, per la qual cosa haurà de ser rescatat per un vaixell remolcador.
Després de ser alertat per un particular, Salvament Marítim s’ha posat en contacte amb el capità, que ha informat que es trobava fondejat. No obstant això, a causa de la proximitat amb la costa, s’ha desplaçat des d’Eivissa l’embarcació Salvamar Acrux, que ha pogut comprovar que el mercant es trobava encallat.
També s’ha mobilitzat des de Mallorca el vaixell de Salvament Marta Mata així com inspectors de Capitania Marítima i els GEAS de la Guàrdia Civil.
La companyia armadora ja ha contractat un remolcador privat i ha de presentar un pla de reflotament per a retirar l’embarcació al més aviat possible.
El vaixell, que té 9 tripulants a bord, es dirigia al port d’Alexandria procedent de Gibraltar.
Des de Salvament Marítim expliquen que no transporta mercaderia perillosa i que l’única cosa preocupant podria ser el mateix combustible del vaixell, que no és fuel sinó dièsel.
En principi, si el vaixell no està danyat, no haurà de buidar el tanc de combustible, encara que haurà de comptar amb un pla de seguretat.