Els darrers migrants interceptats a Migjorn es volien fer passar per turistes

129
Embarcació en la que viatjaven els migrants il·legals

La Policia Nacional ha detingut a un home d’origen algerià com a presumpte autor d’un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i d’afavoriment de la immigració il·legal, ja que va ser identificat com el patró d’una embarcació d’esbarjo que va ser rescatada per Salvament Marítim després de quedar-se sense combustible prop de Formentera.

Els fets van ocórrer dissabte passat molt a prop la platja de Migjorn, on l’embarcació va ser auxiliada amb quatre immigrants a bord. La llanxa procedia de la localitat algeriana de Tipaza.
Segons expliquen fonts policials, al voltant de les 6 de la tarda del dissabte, Salvament Marítim va rebre l’avís d’un particular en el qual s’informava de l’albirament d’una embarcació de color blanc a la deriva, a uns 300 metres de la platja des Migjorn. Els tripulants alertaven d’algun problema, ja que van realitzar una espècie de trets i posteriorment va sortir fum de l’embarcació. Davant aquesta situació es va alertar també a Policia Local i Guàrdia Civil de Formentera. Així mateix, s’informava que una persona s’havia tirat a l’aigua des de l’embarcació i anava nedant fins a la riba, el qual una vegada en terra, explicava en idioma àrab que vénen d’Algèria i que s’han quedat sense combustible.
Salvament Marítim va mobilitzar a una embarcació des d’Eivissa i poc després localitzava a la deriva una embarcació de fibra de color blanc, d’uns vuit metres d’eslora, ocupada per tres persones, procedint al remolc de la barca i trasllat dels seus ocupants fins al port d’Eivissa, on van arribar poc abans de les 11 de la nit.
Els migrants van ser traslladats fins a la comissària de policia.
Les característiques d’aquesta pastera difereixen completament de les habituals arribades a la nostra illa. Es tracta d’una nova modalitat d’afavoriment d’immigració Il·legal la qual ja ha estat detectada anteriorment per part de la Comissaria General d’Estrangeria i Fronteres de la Policia Nacional en diferents punts de la geografia del sud i sud-est del nostre país.
Consisteix a organitzar viatges a territori espanyol, burlant la corresponent normativa d’entrada en territori Schengen, fent-se passar per turistes d’alt poder adquisitiu entrant per ports esportius amb luxoses embarcacions d’esbarjo, la qual cosa poden permetre’s donats els beneficis obtinguts, pel fet que el cost per a venir en aquestes embarcacions pot ascendir fins als 6.000 euros per persona transportada.
El patró detingut va ser posat a la disposició del jutjat d’Instrucció de guàrdia a Eivissa.