Els docents demanen claredat en els protocols anti covid i recorden que “ha arribat el fred”

46

El sindicat majoritari de l’Ensenyament Públic ANPE ha manifestat en una nota de premsa que” la part social no ha estat escoltada, per la qual cosa no hem pogut millorar els protocols elaborats des de l’Administració”.
El sindicat considera essencial aclarir com s’ha de procedir en els centres educatius davant les diferents situacions que puguin generar-se, ja que són molts els docents i els directors que els han contactat perquè no saben com actuar amb exactitud.
La nota de l’organització sindical continua dient “Volem destacar, que davant la falta d’una Taula Sectorial no hem pogut millorar la normativa presentada. Per aquest motiu ANPE demana a al professorat extremar les mesures higièniques i sanitàries, ventilar els espais, activar els filtres HEPA i vigilar els mesuradors de CO₂ de les aules”.
D’altra banda, recomanen posar les calefaccions des d’ahir diumenge o des de primera hora del matí del dilluns, amb la finalitat d’evitar que els alumnes passin fred. Per això demanen a les famílies l’ús de roba tèrmica per als seus fills, especialment per als alumnes més petits (infantil i primària) a causa de les gelades matinals en alguns municipis de les illes.
El sindicat recorda que l’any passat, alguns afiliats els van comunicar que desenvolupaven la seva activitat lectiva amb les finestres obertes, a temperatures que van arribar als 7, 8 o 9 °C, la qual cosa va contradir la normativa de riscos laborals que aconsellava un interval entre 17 i 27 graus centígrads.