Els empresaris de lloguer d’embarcacions de s’Estany des Peix defensen la seva legalitat

21

L’associació d’Usuaris Professionals de l’estany des peix ha remès una carta a la Petita i Mitjana Empresa, en què critica el fulletó que la patronal ha editat en col·laboració amb l’Associació de Navegants de Formentera i que apel·la als turistes a què “no lloguin embarcacions il·legals” i assenyala “en quins llocs de l’illa està prohibit realitzar aquesta activitat comercial”, amb especial menció a l’estany des Peix.
La carta, signada per Ferran Lopera, president de l’Associació d’Usuaris Professionals, afirma que la PIMEF s’està “posicionant de la banda de les empreses que lloguen vaixells des del port i desprestigiant les que ho fan legalment des de l’estany”.

L’entitat que presideix Lopera explica en la carta que la seva activitat lucrativa a l’estany des Peix és legal i que l’embarcament i desembarcament de clients en aquest paratge inclòs en Parc Natural es pot portar a terme d’acord amb la legislació vigent, a l’espera de la nova regulació de l’espai en la que les empreses esperen tenir cabuda com a activitat comercial.
En aquest sentit l’Associació d’Usuaris Professionals argumenta que les empreses de lloguer d’embarcacions poden emprar l’estany des Peix com a base perquè en el Parc Natural de ses Salines ja es realitzen altres activitats lucratives amb usos similars com ara: “Centres de busseig, el lloguer de boies, el lloguer d’hamaques i para-sols, l’escola de vela, el transport de passatgers a s’Espalmador quiosquets”.
El president de l’Associació afirma que “representa una desena de petites i mitjanes empreses amb més de 20 treballadors i unes 30 embarcacions que representen més o almenys la meitat de l’oferta d’embarcacions d’aquesta eslora a Formentera”. El president de l’associació afegeix que aquestes empreses són «legals», paguen els seus “impostos a Formentera i tenen les seves barques en llista 6a el que les identifiquen com de lloguer, amb la seva assegurança obligatòria”.
Ahir es van presentar en la presentació de la regulació de s’estany des peix i van ser emplaçats pel Conseller insular de Medi Ambient, Antoni Jesus Sanz a una reunió demà dijous per trobar solucions a la situació actual.