Els empresaris usuaris de s’estany des peix, denuncien al Govern per un delicte mediambiental

341

L’associació d’empresaris usuaris de s’Estany des Peix ha presentat aquest matí una denúncia contra la conselleria de medi ambient del Govern Balear per un presumpte “delicte contra el medi ambient de l’article 325 del Codi Penal”.
L’associació agrupa al col·lectiu d’embarcacions de la llista sisena que no han estat contemplades en el nou reglament del fondeig en aquesta llacuna del parc natural de ses salines. Anteriorment, havien presentat un recurs contenciós administratiu amb la finalitat de tombar el nou reglament de l’estany.
En la denúncia presentada avui, els professionals argumenten que l’administració i gestió del parc natural correspon al Govern de les Illes Balears i no al Consell.
D’altra banda, la denúncia fa constar que l’execució de les obres està “en completa dissonància” als projectes inicials, argumentant que:
No s’està construint una passarel·la flotant, sinó elevada sobre sabates de formigó recolzades en proteccions d’esculleres.
S’estan emprant blocs de formigó de 3 tones com a amarrament de les boies de fondejos que s’estan dipositant sobre els prats de Caulerpa prolifera.
S’estan introduint línies de morts no contemplades en el projecte inicial, en substitució dels punts de fondejos de baix impacte.
La denúncia fa constar que les obres s’aparten de les condicions tècniques establertes i que havien obtingut els informes i permisos preceptius i estan causant danys a la flora subaquàtica especialment protegida, alterant el seu hàbitat natural.