Els Guàrdies Civils es declaren “saturats” per l’arribada massiva de pasteres

81

L’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) de Balears ha reclamat una solució urgent per a fer front a l’increment «incontrolat» d’arribada d’immigració irregular, «donada l’escassetat de plantilla per a poder atendre aquests serveis», i per a millorar el protocol COVID-19, ja que els agents estan en contacte directe amb les persones que arriben a les Illes.

L’AUGC ha explicat aquest dijous que, a causa d’aquesta afluència de pasteres, «les patrulles estan deixant desatesos els seus serveis de seguretat ciutadana per a atendre l’arribada de les embarcacions, deixant minvada la seguretat de molts municipis».
Amb tot, han censurat que els agents moltes vegades presten servei a bord d’embarcacions de Salvament Marítim sense estar especialitzats ni formats per a això, «amb el risc de sofrir accidents, ja que no tenen formació per anar a bord d’embarcacions, pitjor encara quan la climatologia és adversa».

Així mateix, en referència a la pandèmia, han advertit que els guàrdies civils estan en contacte directe amb els immigrants rescatats, desconeixent si se’ls ha realitzat una PCR, si estan vacunats o si poden estar contagiats.

Això, han insistit, «suposa un risc per a la salut» dels agents, i han demanat que se’ls doti d’Equips de Protecció Individual (EPI) per a poder dur a terme la seva labor dins de les embarcacions.

Amb tot, han exigit a l’Administració que busqui una solució «de manera urgent», ja que «algú ha de ser responsable de coordinar tots aquests serveis i el fet d’actuar de forma tan potinera no és acceptable ni per al personal, ni per als immigrants que arriben, ni per al conjunt de la població», han conclòs.