Els hotelers demanaran la prohibició d’estades turístiques en edificis plurifamiliars

424

La Federació Empresarial Hotelera d’Eivissa i Formentera (FEHIF) s’ha manifestat en contra de l’ús turístic dels edificis de propietat horitzontal en referència amb els habitatges turístics vacacionals.
Els hotelers pitiüsos creuen que “el convenient per al conjunt de la societat balear és la prohibició absoluta del seu ús turístic”, i per això sol·liciten al Govern Balear que es torni a la redacció original de la llei turística, que especifica que “En cap cas es consideraran aïllats els habitatges independents que es troben en edificis plurifamiliars o adossats sotmesos al règim de propietat horitzontal, quedant en conseqüència prohibida la comercialització d’estades turístiques en aquesta mena d’habitatges”.

D’altra banda, pel que fa a les villes turístiques aïllades, des de la FEHIF consideren que les gairebé 20.000 places autoritzades o en tràmit a Eivissa, i les més de 5.000 a Formentera, “són suficients per al nostre destí, si no massa”, ja que “suposen un 25% de l’oferta clàssica, hotels i apartaments turístics”.

Si bé des de la patronal hotelera de les Pitiüses es considera que les villes turístiques aïllades són també un atractiu per al destí i satisfan una demanda, assenyalen que “generen molt trànsit i massificació en l’àmbit rural, que no afavoreix la convivència”.

A més, argumenten que davant la palpable preocupació dels residents pel problema de l’habitatge, “no té cap sentit augmentar el parc de les destinades a ús turístic, en qualsevol de les seves formes, ja que no ajuda a la solució”.