Els pares i mares també demanen proves al personal dels centres educatius

150

La Federació d’Associacions i Famílies de Formentera (FAFA) ha donat registre d’entrada en el Consell a un escrit en el qual demana que “es facin proves PCR i cribratges a tots els professionals dels centres educatius de Formentera”.
També ha remès l’escrit a les direccions dels centres educatius de l’illa, a la Delegació Territorial d’Educació del Govern balear, a la presidència del Consell i als portaveus dels diferents grups polítics amb presència al Ple insular.
La FAFA assenyala que l’àmbit de la petició “no és una competència del Consell de Formentera” però sol·licita que la institució insular traslladi aquesta demanda a la conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears perquè es pugui fer efectiva.
L’entitat assegura que aquesta sol·licitud es realitza “en coordinació amb totes les APIMA [associació de pares i mares d’alumnes] de Formentera, davant la imminent tornada a les aules i preocupats per l’augment de la incidència de la pandèmia”. Fonts de la FAFA han detallat que aquesta demanda s’ha consensuat amb les APIMA del CEIP Mestre Lluís Andreu, CEI Virgen Milagrosa, CEIP Sant Ferran, CEIP El Pilar, IES Marc Ferrer i el Conservatori de Música.

Arguments de la FAFA
L’organització subratlla que l’increment de la propagació de la pandèmia s’ha produït no només a Formentera, amb 37 positius actius, “sinó també en el nostre entorn més proper” i cita dades de la incidència acumulada a 14 dies per 100.000 habitants a “Eivissa (on aquesta dada “està per damunt dels 371″), Mallorca (589), València (amb una IA superior a 500 en més de 91 municipis i on a altres la IA és de 1000), Catalunya (més de 550 de IA), etc.”
La FAFA argumenta la seva petició “tenint en compte que la majoria del professorat de Formentera no resideix a l’illa de forma habitual (llevat del curs) i que en un nombre molt elevat [els docents] han tornat als seus llocs de residència habitual per les festes de Nadal”. A més, l’entitat assenyala que aquesta petició es realitza “perquè les nostres aules segueixin sent un entorn segur, com ho han estat fins ara, tant per a la seguretat dels alumnes com dels mateixos docents”.