Els pescadors recreatius han de declarar les captures a la reserva des Freus

91

El Consell de Formentera, a través del Servei d’Inspecció Pesquera, i conjuntament amb els vigilants de les Reserves Marines des Freus d’Eivissa i Formentera i Punta de sa Creu, ha posat en marxa una campanya informativa per donar a conèixer als pescadors recreatius d’embarcació que, a partir d’enguany, és necessari que quan surtin a pescar dins la reserva declarin les seves captures.
Com a la resta de reserves marines de les Illes Balears, les declaracions es poden fer en format paper, o bé, a través de l’aplicació mòbil Diari de Pesca Recreativa, DPR, una eina ideada per la Direcció General de Pesca i Medi Marí del Govern balear per millorar la gestió dels recursos marins i com a seguiment i avaluació de la pesca recreativa a les Illes Balears.
Des del Servei d’Inspecció Pesquera del Consell, es recorda que aquesta aplicació és el sistema més adient per enviar i rebre la informació. Es tracta d’una eina útil i intuïtiva per a tots els pescadors recreatius, que els proporciona informació d’interès com ara: les talles mínimes dels peixos, les espècies de captura limitada, les zones on es pot pescar, les reserves marines, etc.
Per altra banda, l’aplicació permet als pescadors d’embarcació complir fàcilment amb
l’obligació de declarar la seva activitat dins les reserves marines de les Illes Balears. Tot i això, l’opció del paper es mantindrà per a aquelles persones que no puguin accedir a l’App, sobretot gent gran.
L’aplicació es pot descarregar des de Google Play o Apple Store. Per donar-se d’alta a
l’apartat de captures, els pescadors recreatius hauran de sol·licitar-ho través d’un tràmit telemàtic en aquest enllaç de la web del Govern de les Illes Balears:
https://www.caib.es/seucaib/ca/200/persones/tramites/tramite/4079215