Els propietaris demanen que se’ls permeti treballar en els horts d’autoconsum

302

L’Associació de la producció agrària ecològica d’Eivissa i Formentera i les de Menorca i Mallorca estan fent córrer un formulari en el qual demanen suport per adreçar-se a la Delegació del Govern i instar que reconsideri la restricció per assistir als horts d’autoconsum “en un context de crisi sanitària i en perspectives de què en els pròxims mesos molta gent es quedarà sense feina, creim que els horts són una eina imprescindible per afrontar la situació”.
L’agrupació també creu que els horts “es poden treballar de forma individual, evitant el perill de transmissió de la malaltia. No té sentit permetre que es formin llargues coes als supermercats però en canvi no sigui considerada la possibilitat d’anar a collir la verdura o fruita pròpies”.
Els horts particulars formen part de la cultura formenterera i de la gastronomia local. Ara és el moment de sembrar bona part de les plantes d’estiu com les tomàtigues, pebres, albergínies, cebes, síndries i melons.
A altres territoris de l’estat ja s’han flexibilitzat aquestes restriccions per anar als horts i les associacions demanen que també es prenguin mesures al respecte.
Per això demanen adhesions, podeu fer la vostra fent clic aquí.