Els sanitaris Medalla d’Or del Dia de les Illes Balears

11

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha expressat avui l’agraïment en nom de tot el Govern a la ciutadania de les Illes Balears per la seva entrega, actitud i esperit de cooperació durant el darrer any, marcat per la irrupció de la Covid-19 a la nostra societat.

Durant el seu discurs emmarcat en l’acte del Dia de les Illes Balears que s’ha dut a terme avui a la Llotja de Mar, la presidenta ha fet especial esment a la feina del col·lectiu sanitari: “Estau demostrant cada dia el valor de la sanitat pública. La vostra dedicació exemplar fa que ningú no qüestioni la importància dels serveis públics”, ha dit la presidenta, tot dirigint-se al col·lectiu de 20.000 sanitaris de les Illes Balears, que avui ha rebut la Medalla d’Or, la més alta distinció que atorga la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. “Tots i totes sabem que aquesta societat ha de continuar millorant un sistema de benestar que arribi a tothom, que tengui cura de tots nosaltres dia a dia”, ha continuat la presidenta.

Armengol ha estès el seu agraïment al conjunt de la societat de les Illes Balears, “perquè la malaltia es cura als hospitals i als centres de salut, però s’atura als carrers, a cada casa i a cada negoci”. En aquest sentit, ha recordat i ressaltat la labor que han dut a terme tots els col·lectius guardonats avui amb 12 premis Ramon Llull: els treballadors i les empreses essencials; la indústria que s’ha reconvertit durant la pandèmia; els treballadors dels serveis socials, el personal i les persones usuàries de les residències; la comunitat educativa i universitària; el sector de la cultura; el sector primari; les Forces i Cossos de seguretat de l’Estat, l’exèrcit, la Policia Local i la seguretat privada; persones de diferents àmbits que han tramitat ajudes i prestacions; el voluntariat i, finalment, tota la ciutadania de les Illes Balears, que ha estat representada per Leire Pons González, una filleta de 7 anys del municipi de Sant Lluís, que ha estat l’encarregada de rebre el guardó en nom de tota la ciutadania.

Durant el seu parlament, la presidenta ha recordat el patiment i el dolor que ha comportat la Covid-19 a les Illes Balears, “un any en què un virus ha segat les vides de 722 persones de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera i ens ha unit en el condol”. Així mateix, ha ressaltat les restriccions i els efectes que ha tingut la pandèmia sobre la societat i l’economia de les Balears i que fa que el dia d’avui vegem “els nostres projectes i negocis amenaçats i patim per les nostres ocupacions, per les oportunitats perdudes, per la salut i el benestar de la nostra gent”, després de molts mesos de lluita contra un virus cruel “que qüestiona les nostres llibertats i drets, les nostres il·lusions i somnis”.
Controvèrsia entre els sanitaris
Per la seva banda els diferents col·lectius que representen als sanitaris de balears, han manifestat de diverses maneres el seu malestar per aquest reconeixement, mentre les seves moltes reivindicacions salarials i de condicions laborals són desateses pel Govern.