Els socialistes anuncien que si governen, crearan “Formentera Impulsa”

38

El PSOE de Formentera ha donat a conèixer la seva idea de sostenibilitat com a concepte clau de la seva proposta electoral, un terme transversal en el seu projecte que es cristal·litza en el mode d’entendre el respecte al medi ambient, la societat, l’economia i la cultura.

Avui els socialistes s’han centrat en l’àmbit econòmic, en què han destacat el turisme com a motor central de l’economia illenca, una eina que segons Ana Juan, “ha de trobar l’equilibri entre el desenvolupament econòmic i la qualitat de vida dels residents a Formentera, sense deixar ningú enrere”. La seva iniciativa es fonamenta en el turisme de qualitat: “perquè el turista de qualitat és aquell que respecta i valora el lloc que visita i la gent que hi viu”.

En aquest sentit, l’actual consellera socialista ha manifestat que “a Formentera fa falta treballar i transmetre la nostra cultura en el sentit més ampli de la paraula, i una manera de fer-ho és potenciar la gastronomia local” i que, “aquesta mesura ens ajudaria a enriquir la marca Formentera com atractiu turístic diferenciador”.

Els socialistes també han manifestat la seva voluntat i intenció d’ajudar a modernitzar i fer créixer el petit comerç de l’illa, perquè “genera consum, ocupació, ofereix serveis, proximitat i confiança”. De la mateixa manera, volen potenciar el mercat pagès amb producte local i de proximitat, així com recolzar el sector primari, donant suport a les iniciatives de la cooperativa del camp i de la confraria de pescadors.

Formentera impulsa

Toni Xica, número sis de la llista electoral del PSOE, ha fet pública la seva mesura destacada, un departament vertebrador que treballarà en favor de les noves iniciatives empresarials i startups.

Formentera Impulsa, ha assegurat, “serà principalment un viver d’iniciatives empresarials de dones i joves emprenedors”, que treballarà en col·laboració amb associacions empresarials i la cambra de comerç en diferents àmbits com “la formació, assessorament, tramitació de subvencions i altres serveis, que contribuiran a la millora de la societat formenterera”.

En aquesta línia, per donar suport a la iniciativa, s’ha compromès a “dotar-la de fiançament i recursos humans, per tal que pugui ser eficient i eficaç”.