Els socialistes “lamenten la inacció en el fondeig regulat” de s’estany des Peix

36
Foto: Solillum

En una nota de premsa, els socialistes de Formentera recorden que el 8 de març del 2022 es va publicar l’aprovació inicial de reglament de regulació de fondeig de l’estany des Peix. Aquest reglament, a causa del seu caràcter executiu, i en tractar-se d’una competència autonòmica, es troba en vigor des de la data de la seva publicació al BOIB, afirmen.
La nota apunta que “el reglament és fruit del treball dels tècnics i juristes del Consell de Formentera, i que el projecte de regular aquest espai natural protegit”.
La nota continua dient: “El reglament citat, es troba en vigor, si bé el Consell no té capacitat sancionadora actualment fins a
la seva aprovació definitiva, el Govern té la capacitat de vigilar, supervisar, sancionar i fer complir tota la legislació en matèria mediambiental que en aquests moments s’està incomplint. D’aquesta manera, el Consell i més encara el president del Consell que té competències assumides, a més de ser el diputat autonòmic per Formentera, ha de sol·licitar l’actuació del Govern Balear. Sembla estrany que amb la dificultat del projecte per a situar punts de fondeig, amb la finalitat de protegir les espècies subjectes a protecció que obliga el PRUG, a hores d’ara hi hagi vaixells fondejats sense cap mena de control o supervisió.

Els Socialistes de Formentera lamenten el malestar dels usuaris i la deterioració de l’espai natural de l’Estany del Peix i sol·liciten que les administracions actuïn dins de les seves funcions i competències per a evitar el caos que s’està de nou imposant. Si el Consell de Formentera no actua, els Socialistes de Formentera reclamaran al Govern que ho faci”.