Els socialistes volen implantar la jornada laboral de 4 dies: “és l’hora de treballar per viure i no viure per treballar”

66

Els socialistes de Formentera van celebrar ahir a la nit el seu acte electoral a Sant Ferran per parlar de les seves propostes, visió i feina feta en matèria econòmica i laboral. Amb la presència d’en Iago Negueruela, conseller de
Model Econòmic, Turisme i Treball, Ana Juan, candidata a la presidència del Consell i Paula Ferrer, número 5 de la llista socialista, han posat en valor la feina feta i les línies de futur de la socialdemocràcia balear.
La candidata al Consell Ana Juan, en la seva intervenció ha valorat positivament “la creació de la nova residència gràcies a la bona entesa amb el Govern de les Illes Balears” i, malgrat això volen “defugir de grans infraestructures”, s’ha compromès a “ampliar la residència perquè tots els majors formenterers puguin tenir a la familia a prop de ca seua“.
Iago Negueruela ha remarcat que durant la pandèmia van posar per davant la salut de les persones i que així, “van protegir millor l’economia i la prova va ser que vam ser els primers a sortir de la crisi”. “Hem demostrat” ha dit, que gestionam millor l’economia que el PP, que tots els seus mantres han caigut i que no els ha quedat altra que ressuscitar a ETA.
Així doncs, ha fet un repàs als Ertos, a com van prohibir acomiadar treballadors, a les ajudes a empreses per valor de 860 milions que van evitar un desplome del PIB i a com han millorat convenis laborals un 25%, les pujades de l’SMI i pensions, sense oblidar la reforma laboral i els fixos discontinus.
D’altra banda, ha destacat la importància que el seu model cerca “un equilibri just, apujar salaris, guanyar en drets i redistribuir la riquesa com a senda de creixement”.
Paula Ferrer, s’ha encarregat de fer valer el treball conjunt amb els sindicats per donar un millor servei als ciutadans al mateix temps que avançam en drets i llibertats. En aquest sentit, ha recordat que “hem implantat la carrera professional perquè tenguin un salari més alt i puguin desenvolupar un projecte de vida a Formentera”.
De la mateixa manera, s’ha compromès a “continuar avançant amb la implantació del teletreball, per garantir el poder conciliar sense haver de cobrar menys perquè et vegis obligada a demanar reduccions de jornada”, “no
pot ser que per ser donar acabis cobrant menys sous”.
Finalment, ha valorat positivament la mesa negociadora per implantar a tota la societat la jornada laboral de 4 dies per setmana.

Reunió amb els sindicats

Iago Negueruela, conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i Paula Ferrer, número 5 de la llista socialista al Consell de Formentera, han convocat a tots els sindicats majoritaris de l’administració pública, l’Hospital i Prezero,
per tal de recollir les impressions i demandes de les agrupacions. L’objectiu d’aquestes reunions ha dit Ferrer, és “elaborar conjuntament les propostes programàtiques pels pròxims 4 anys en matèria de drets laborals i recursos
humans”.