Els usuaris professionals de s’estany porten el projecte de regulació als jutjats

501
Alguns dels 300 morts retirats de s'Estany des Peix

L’advocada representant de l’Associació d’usuaris professionals de s’Estany des Peix ha demanat Mesures Cautelaríssimes Urgents contra el projecte de regulació de fondejos, davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, després del Contenciós Administratiu, presentat el passat 8 de maig i admès a tràmit pel Jutge, basat en les al·legacions al reglament que l’associació havia presentat i no van tenir efecte.
En la mateixa sol·licitud demanen “l’aturada immediata de les obres i la suspensió del reglament i exigeixen a l’administració responsabilitats”.
Així ho ha comunicat en una nota de premsa l’Associació que a més demana que: “Regulin s’Estany, donin cabuda i solucions per a tots, i deixin-se de prohibicions que no tenen base legal. Regular no és prohibir, els allarguem la mà per a ajudar i aportar solucions integrals per a tots, que és l’esperit del PRUG“.
Referència a un estudi biològic
L’associació, fonamenta en part els seus arguments en un estudi biològic encarregat pel Consell en 2008, amb motiu de la regulació que es volia fer en aquell moment i que segons manifesta l’entitat: “L’estat de conservació del llac és bo, l’activitat nàutica és compatible amb la preservació del medi ambient, i finalment dona directrius per al que van sol·licitar l’estudi, regular el llac. Diu resumidament: dels 800 morts comptabilitzats facin un cens, desarmin cadenes dels abandonats sense treure el mort, separin els vaixells de la zona de bany, reutilitzin els morts abandonats i reubiquin-los per a donar cabuda a la demanda i ús tradicional del llac donada la impossibilitat de creixement del port, i recomana no usar pantalans.
En fi, han fet tot el contrari, ja és vorà amb el temps que interessos polítics i econòmics hi havia darrere de tal maniobra”.

Participa en la nostra enquesta:

ENQUESTA: Creus que s'hauria de modificar el projecte de s'estany des Peix?

Loading ... Loading ...