Els vols des d’Eivissa a la península han pujat un 30% en un any

40

La patronal d’agències de viatges de Balears AVIBA ha fet públic que en el darrer any els preus dels bitllets d’avió s’han incrementat un 30% de mitjana en els vols des de l’aeroport des Codolar amb la península i Canàries, i en el cas de les rutes amb connexió amb països llatinoamericans és gairebé d’un 100% i també ha crescut en un 30% amb destins asiàtics i europeus.
La patronal de viatges assenyala que l’increment de la demanda és el que ha disparat totes les previsions de les companyies aèries, i per això han incrementat els preus.
Aviba posa com a exemple que fins a principis de gener del pròxim any gairebé tots els vols de connexió de les illes amb Madrid amb destí dels països sud-americans estan pràcticament plens.
El que els professionals han vingut a anomenar tràfic ètnic, està sustentat en els residents a les illes nascuts a l’Equador, Colòmbia, Argentina i la resta de països centre i sud-americans que acostumen a fer un viatge a l’any per anar a veure les seves famílies.
Segons la patronal l’increment de la demanda en aquest tipus de viatges amb Llatinoamèrica ha augmentat un 50% el preu respecte a l’any passat, tot i que en molts casos s’arriba al 100%, amb preus que van des dels 1.500 als 2.400 l’anada i tornada.
Aviba també destaca que aquest augment de preus amb la península ha fet caure el turisme nacional aquesta temporada.