Enrique Morcillo guanyador de la XXV BTT La Mola

28
Enrique Morcillo, guanyador de la prova

La tercera etapa de la BTT Volta Cicloturista Formentera ha posat el punt final a aquesta quarta edició d’una prova que ha presentat tres recorreguts de diferent dificultat tècnica, en els quals ciclistes de muntanya de tots els nivells han pogut posar-se a prova i gaudir de tota l’emoció de la BTT en un marc incomparable com és l’illa de Formentera i els seus paisatges.
Organitzada per l’Àrea d’Esports del Consell de Formentera, ha estat coordinada pel Grup
Esportiu S’Espalmador i Unisport Consulting. La BTT Volta Cicloturista ha recorregut l’illa durant els dies 25, 26 i 27 d’octubre, dividint-la en tres zones: Sant Francesc, La Savina i Pilar de la Mola.
En aquesta última jornada ha tingut lloc la XXIV BTT LA MOLA, carrera, puntuable per al challenge del Campionat Pitiús de BTT amb sortida i arribada en el Pilar de la Mola. Amb un recorregut de 37,6 amb desnivells i zones molt tècniques, com el Camí Romà en pujada o Sa Talaiassa.
L’eivissenc del Buff ScottEnrique Morcillo revalida la victòria aconseguida l’any passat i venç la XXV BTT LA MOLA amb un temps 1,52:19 amb un avantatge de mil·lèsimes de segon sobre el segon classificat Jordi Cardona Yern del G.E. És Vedrà amb 1,52:26 seguit del tercer classificat absolut, Marc Leifheit.
Sonia Marty (categoria elit) ha estat la guanyadora, amb un temps de 3,14:21 seguida per la seva companya Nieves Lozano Corral amb 3,20:17.
Els cadets també han disputat el seu BTT La Mola, però amb un recorregut més reduït. Marc Boned Costa, Jordi Rosello Torres i Andreu Torres Ribas han estat 1r, 2n i 3r respectivament. En cadet Femení hem tingut a l’única competidora Aurora Mari Marty.
En la resta de les categories han estat els vencedors:
Categoria Elit Masculina, Enrique MorcilloIván Ferrer Mateos i Marc Leifheit, 1r, 2n i 3r; Categoria Elit Femenina, Sonia Marty Llorens, 1r; 1r i 2n Júnior, Alejandro Juan Torres i Angel Corporales Tur; en categoria Sub 23 Daniel Costa, Marcos Ferrer Agustin i David Ribas Serra; en Màster 30, 1r Jordi Cardona,
2n Diego Martínez Martinez, i 3r Juan Bautista Ramon Ribas; Màster 30 Femení, Nieves Lozano Corral; Màster 40, Juan Antonio Costa Roig, Diego Martinez Martinez i Boris Creuheras Garcia, 1r, 2n i 3r: i en la categoria dels més veterans màsters 50-60 Carlos Morote Moreno en primer lloc, Agustin Moya Cruz, segon i tercer Jesus Trujillo Porcuna.

El lliurament de trofeus ha comptat amb la presència de la consellera d’Esports, Alejandra Ferrer i de Rafa López de G.E. Espalmador.
La tercera etapa de la BTT Volta Cicloturista ha presentat una ruta alternativa de 17 km dissenyada per a apreciar totes les vistes que ofereix la part alta de Formentera.
La duresa dels recorreguts i els magnífics paisatges que ofereix l’illa, pretén que aquest esdeveniment sigui una de les proves a destacar en el calendari ciclista de muntanya de les Balears, objectiu del Consell Insular de Formentera, que l’ha inclòs en la seva campanya promocional “Descobreix Formentera a l’octubre”.