Ens ha deixat en Pep de “Can Xumeu Petit” l’home més longeu de Formentera als 101 anys

964
En Pep amb les seves filles, Mercedes i Rita.

En Josep Mayans Cardona (Pep de Can Xumeu Petit) ha traspassat aquest matí a l’edat de 101 anys. El passat 20 de maig va celebrar el seu aniversari acompanyat dels seus familiars i va rebre la visita de la presidenta del Consell, Ana Juan.

La Presidenta Ana Juan amb Pep Mayans i la seva familia.

Pep va néixer a la Mola l’any 1920, va viure la Guerra Civil, va fer la mili durant set anys, tot i que no va estar mai al front, li va tocar anar per sorteig, però finalment no el van anar a buscar.
Va passar tota la vida cultivant la terra. Va néixer a “Can Xiquet Baixero” i quan es va casar, la seva tieta li va deixar en herència, la casa a on vivia i terres en les quals va cultivar, blat, civada, dacsa i com ell deia “de tot, però un poc”.
També va fer feina a les salines, el que recordava com “una tasca duríssima, la terra era molt més agraïda”.
Els darrers anys de la seva vida els ha passat en companyia i amb les atencions de la seva filla Rita, que va quedar viuda molt jove i es va desplaçar a viure amb ell.

En Pep cuidant les seves parres

Les seves grans aficions eren la cura de les parres i dels coloms, que en tenia més de 50.

La vetlla serà al Tanatori municipal dilluns 29 de novembre a les 10:20 del migdia i la Missa funeral a l’església del Pilar de la Mola a les 12:30.
Descansi en Pau.