Erró al Far de La Mola

160
Erró va cedir part de la seva obra al Consell

Aquest divendres, la sala d’exposicions del nou espai cultural del far de La Mola inaugurarà l’exposició “Erró al Far”. Es tracta d’una mostra de 12 litografies sobre paper, estampades a color i datades entre els anys 2001 i 2012, que pertanyen al fons que el mateix artista va donar a l’àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera.

Che Guevara, Freud i dones guerreres
Aquesta selecció monogràfica presenta alguna de les sèries més emblemàtiques de l’artista, i connecta personatges transcendents de la història, com ara Che Guevara, Freud, dibuixos animats o les femmes fatales i les guerreres, en què la dona es presenta poderosa alhora que icona sexual.
Erró, una de les grans figures de l’art del segle XX, es presenta com a individualista, pop i barroc a la vegada, visual i narratiu, crític amb la societat, ple d’humor, i una moral impenetrable, que ha produït al llarg dels darrers seixanta-cinc anys una obra d’una riquesa incomparable que es resisteix a cap mena de categorització, segons ha explicat la comissària de l’obra, Anna Costa.

Erró en una exposició seva a Formentera

Qui va ser Erró?

Aquesta exposició, Formentera rendeix un homenatge a l’artista per la seva generositat i estima per Formentera. Erró va néixer el 1932 a Islàndia i després de la seva formació, al 1958 s’instal#la a París, on freqüenta el cercle dels surrealistes, formant part del grup dels artistes de la figuració narrativa francesa i participa en l’exposició Salon de Mai de París entre el 1960 i el 1966.

La seva residencia estava entre París, Tailàndia i Formentera, on vengué casualment al 1958. La pau de l’illa i la seva gent foren decisius per establir-hi una casa taller, que va construir l’arquitecte Henry Quillé el 1970.

És a partir d’aquesta època quan aconsegueix una gran projecció internacional i podem trobar la seva obra en col·leccions públiques i privades de nombrosos museus, centres d’art, fundacions privades i galeries d’arreu del món. Ha rebut nombrosos premis i reconeixements, entre els quals, destacam el Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres a París el 1983 i el Premi del Parlament Islandès al Millor Artista el 2000. El 2013, el Consell Insular va nomenar-lo Fill adoptiu de Formentera.