Es podrà demanar cita pel mòbil o internet, per vacunar-se a finals d’aquesta setmana

57

El govern ha anunciat la posada en marxa a finals d’aquesta setmana el “Bit Cita” per a la vacunació contra la Covid. Es tracta d’un sistema informàtic el qual a través del mòbil o d’una web permetrà als usuaris decidir el dia i l’hora en que volen vacunar-se. En paral·lel, el Govern continuarà trucant per telèfon als usuaris.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, diu que és el mateix sistema que s’usa per a demanar una cita en el centre de salut o una consulta amb el pediatre. Afirma que es mantindrà aquest doble sistema per a “agilitzar el ritme de vacunació”.

Gómez ressalta que aquesta setmana arribaran les primeres 3.600 vacunes de Jansen, que recordem immunitzen amb una sola dosi. Encara ha de reunir-se la ponència de vacunació per a determinar al fet que col·lectiu s’administrarà, però la consellera assenyala que el més probable és que es punxi a persones de més de 60 anys.

El conjunt de les Balears rebrà 35.300 dosis, menys que l’anterior remesa, perquè Astrazeneca torna a incomplir amb les seves previsions i envia menys dosi. La consellera afirma que es donarà impuls en els pròxims dies a la vacunació de persones d’entre 70 i 79 anys. També se seguirà amb el grup de 60 a 69 anys que recordem reben dosis d’ Astrazeneca.

Gómez diu que l’estratègia posada en marxa continua avançant. Es treballa també amb la conselleria d’Educació per a administrar dosi al personal dels escoletes municipals i privades així com als docents del centre d’adults.