Èxit dels primers dies del Far de La Mola obert al públic

283

Continua la setmana de portes obertes a l’espai cultural del Far de La Mola, que s’inaugurava aquest dilluns. Al llarg d’aquesta setmana la visita és gratuïta i són molts els turistes que s’apropen fins aquest edifici icònic de Formentera, al que tots hem volgut entrar i no s’ha pogut fins ara.

Visitants de dilluns al Far

En la tarda inaugural del passat dilluns el varen visitar 386 persones. Hem de recordar que l’horari d’obertura fins al pròxim mes d’octubre serà de dimarts a diumenge d’11 a 14 h i els dimecres i diumenges també a la tarda de 17 a 21 h. Els dilluns romandrà tancat.

L’edifici, projectat per Emili Pou fou inaugurat el 1861 i amb aquesta reforma, acull un espai cultural i de difusió del patrimoni de Formentera. Es divideix en dues àrees expositives. Per una banda, una exposició permanent amb la mar com a eix principal i per l’altra, una àrea reservada a exposicions artístiques de caràcter temporal.

En la visita que ha fet Formentera Ràdio, n’Alberto Torres d’atenció al públic confessa que molta gent “el que vol és pujar a la zona de l’òptica”, la qual cosa no està permesa, ja que el far continua en funcionament com a senyal lumínic i s’ha de respectar.
L’arquitecte responsable de la reforma, el formenterer Marc Marí, ha passat aquest matí pels micròfons de Formentera Ràdio i ha explicat que l’actuació que s’ha fet en la reforma de l’edifici, ha set molt senzilla, ja que es tractava únicament de “despullar l’interior i deixar que l’obra original és descobrís”.