Fonda Platé i Toni Ruiz, premis Onda Cero 2023

399
Juanito Platé, segona generació de la Fonda Platé

El grup de comunicació Atresmedia organitza els XI premis Onda Cero Ibiza y Formentera. Un jurat format per professionals d’Onda Cero i destacats representants de la societat pitiüsa han volgut distingir al mític establiment de Fonda Platé i al director de Formentera Ràdio, Toni Ruiz.
Premi Turisme per a Fonda Platé
El jurat presidit per la catedràtica, Antònia Maria Cirer, ha decidit atorgar el Premi de Turisme a la Fonda Platé de Sant Francesc, fundada l’any 1922 que ha considerat que aquest establiment “és l’ànima de l’illa en ser molt més que una simple casa de menjars”.
Les històries viscudes en les parets de la Fonda, han fet d’aquest espai un lloc màgic.
Premi Comunicació per a Toni Ruiz
El Premi de Comunicació 2023 s’entregarà al periodista, Toni Ruiz, qui segons el jurat “és un dels rostres més coneguts i respectats de l’illa de Formentera per la seva intensa tasca de comunicació en premsa, ràdio i televisió durant dècades”.
Ruiz és el creador i director de Formentera Ràdio i condueix setmanalment l’espai d’entrevistes i debat de la Televisió d’Eivissa i Formentera TEF TV, Bona Nit Pitiüses un dels programes més vistos a Eivissa i Formentera, amb més de 15 anys en antena. També cobreix informacions locals per als informatius de TEF TV i Periódico de Ibiza y Formentera.
El periodista es va establir fa 12 anys a Formentera després de dècades exercint la professió a emissores de ràdio i Tv com la Cadena Ser, CopeAragón Ràdio o Canal 50 TV.
12 premiats de les Pitiüses
En l’edició 2023, els premis Onda Cera Eivissa i Formentera, han volgut reconèixer a la Societat Deportiva Portmany en l’any del seu centenari, al Dr. Toni Florit, metge de Sant Miquel, recentment jubilat després de més 40 anys exercint a la vila eivissenca.
En el camp empresarial els premis reconeixen a la Família Marí Mayans, el premi de Solidaritat és per a la Fundació Conciencia, presidida per Marilina Marí, el d’educació per al veterà professor, Joan Marí Tur, Botja, el de medi ambient per la ramader, Vicent Marí i el d’investigació per a la folklorista, Carmen Tur.
El premi d’Arts ha set per a l’Escola d’Arts d’Eivissa, el de cultura per al compositor i director d’orquestra, Frank Cogollos i el Premi d’honor ha set per al cantautor eivissenc Joan Moreno, fundador en el seu dia dels UC i amb una llarga trajectòria en solitari.
Entrega de premis: 27 d’abril
La gala d’entrega de premis se celebrarà el dijous 27 d’abril al Centre Cultural de Jesús de Santa Eulària des Riu.