Formació i una ajuda de 1.800 € per a desocupats de llarga durada, persones vulnerables o amb risc d’exclusió social

97

El Consell de Formentera impulsa un nou programa de formació i acompanyament per a l’ocupació a Formentera. Aquest programa forma part del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i va adreçat a persones majors de trenta anys, desocupades de llarga durada i col·lectius vulnerables o amb risc d’exclusió social.
Amb l’objectiu de millorar el perfil professional d’aquestes persones se’ls ofereix un mínim de 120 hores d’accions d’orientació i acompanyament (individuals i grupals) i un mínim de 100 hores de formació per a cada participant. “D’aquesta manera pretenem millorar la seua competència i possibilitats d’accedir al món laboral, a més, com a incentiu es dóna
una ajuda de 1.800 € als usuaris que finalitzin satisfactòriament els itineraris individualitzats i personalitzats que se’ls han dissenyat”, segons ha declarat la presidenta del Consell de Formentera i consellera d’Emprenedoria, Ana Juan.
Per la seua part, el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha explicat que des de la seua àrea es farà un procés d’acompanyament a tots els usuaris que s’adhereixin a aquest programa, “ja que volem donar una atenció individual, personalitzada i integral a partir de la qual, la persona, mitjançant diferents actuacions, construeixi el seu projecte
professional, amb l’objectiu final d’incorporar-se al mercat de treball de manera regular”.
Aquesta iniciativa forma part del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) de projectes territorials per a col·lectius vulnerables i està inclòs en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea (Next Generation EU). Les inscripcions s’han de fer al SOIB. Per a més informació, es pot telefonar: 971 321 087 (ext.3122) o inserciolaboral@conselldeformentera.cat.
Cal destacar que s’entenen com a col·lectius vulnerables o persones en risc d’exclusió social: dones víctimes de violència de gènere, assetjament per raó de sexe o de gènere, persones sense llar, persones amb discapacitat, persones migrants, persones amb problemes d’addicció, víctimes de qualsevol mena de discriminació del mercat laboral i persones amb dificultat per accedir al mercat laboral, entre d’altres. Els aturats de llarga durada han de portar a l’atur dotze mesos, dels darrers divuit.